Jelzálog hitel

Olyan szerződést biztosító kötelezettség, melyet jelzáloghitel felvételénél a bank bejegyeztet a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra a területileg illetékes Földhivatalnál. Az adós használhatja az ingatlant, de ha nem törleszti a hitelét a kölcsönszerződésnek megfelelően, akkor a jelzálogjog alapján a bank értékesítheti a felajánlott ingatlant. A zálogjog abszolút hatályú, azaz mindenkivel szemben hatályos, ha az ingatlan nyilvántartásba bejegyzik.

A lakáshitel a banki kölcsönök azon fajtája, mely kifejezetten ház vagy lakás vásárlására, építésére, bővítésére, esetleg felújítására szolgál. Azok számára nyújt segítséget, akik önerőből nem tudnának saját házra vagy lakásra szert tenni, de banki hitel segítségével igen.

A lakáscélú hitel felvétele során a bank bizonyos feltételek mellett pénzt ad a hitel felvevőjének kifejezetten arra a célra, hogy egy lakást vagy házat építsen, megvásároljon, bővítsen, vagy felújítson. A hitelt felvevő személy (adós) ezt a pénzt a banknak részletekben fizeti vissza, meghatározott mennyiségű kamattal terhelve.

A futamidőt, vagyis azt, hogy meddig kell az adott összeget fizetni, előre megállapítják, és szerződésben rögzítik. A törlesztés végén magasabb összeget fizet vissza az adós, mint amennyit felvett, hiszen az alapösszeget kamatokkal növelik.

Forrás: Wikipedia

Kérdése van?
Kérjen visszahívást!

Visszahívást kérek

Vagy válassza az előszűrés lehetőségét, mely a hitelfelvétel alapvető feltételeinek meglétét vizsgálja.
Így, mikor visszahívom, már e fontos információk birtokában tudunk időpontot egyeztetni.

Előszűrést kérek.jpg