GyIK

 1. Melyik közvetítőn keresztül dolgozom?
  A Duna House HITELCENTRUM Kft. közvetítőjeként végzem tevékenységemet. Fontos tudni, hogy Önnek a Duna House felé semmilyen kötelezettsége nem keletkezik, nem kell Önnek náluk ingatlant vásárolnia vagy eladnia.
  Természetesen, ha Önnek szüksége van egy kiváló ingatlanértékesítőre, tudok Önnek magas tapasztalattal rendelkező, lelkes értékesítőt is ajánlani.


 2. Mennyibe kerül a szolgáltatás?
  A szolgáltatás teljesen díjmentes, Önnek nem kell fizetnie semmit.
  Hogyan lehetséges ez?
  A közvetítők a jutalékukat a bankoktól kapják, egységes rendszerrel. Mivel sikerdíj alapon működik, így a közvetítőnek is érdeke, hogy Ön minél hamarabb megkaphassa a hitelét.


 3. Mely pénzintézetekkel dolgozom együtt?
  BB Budapest Bank
  CIB CIB Bank
  Erste Erste Bank
  K&H K&H Bank
  Magnet MagNet Bank
  MKB MKB Bank
  OTP OTP Bank
  Raffi Raiffeisen Bank
  Sber Sberbank
  Sopron Bank Sopron Bank
  Takarék Takarék Kereskedelmi Bank
  UC UniCredit Bank


 4. Hogy zajlik egy találkozó?
  Először felmérem a konkrét igényt, átnézzük a jövedelmi helyzetet (amennyiben szükséges adóstárs bevonása, akkor az Ő adatait is átnézzük), valamint a megvásárolandó ingatlan adatait. Ez követően tájékoztatom az általános szabályokról, valamint az ingatlan és a jövedelemterhelhetőség szabályairól, illetve az egyéb kapcsolódó termékekről (CSOK, biztosítások). Konkrét hiteligény esetén megnézzük a hitelképességet, majd megvizsgáljuk, hogy a megadott adatok alapján mik a legkedvezőbb ajánlatok. Átbeszéljük a kiajánlott hitelt, és annak minden sajátosságát (feltételek, kedvezmények, kamatperiódus, stb.) Egy független közvetítőnek hivatalosan legalább 3 ajánlatot kell bemutatni, de gyakran előfordul, hogy az ügyfélnek csak egyetlen bank lesz a nyerő, ekkor ezt is jelezni kell, miért csak az adott pénzintézetet választhatja. Beszélünk a kezdeti és a később felmerülő költségekről, valamint arról, tudok e adott bankhoz kedvezményt nyújtani, és ha igen, mennyit.


 5. Miért előnyös pénzügyi közvetítőn keresztül intézni a hitelt? 

IDŐ – PÉNZ – SZAKTUDÁS – KAPCSOLATI TŐKE

 • Nem kell külön minden bankba bemenni, egy helyen megkaphatja az összes bank ajánlatát. Nem mindegy az sem, melyik bankot választja, hisz amelyik bank jó X-nek, az nem biztos, hogy jó Y-nak. A pénzügyi szakértő segítségével elkerülhetők a felesleges körök és csalódások.
 • A közvetítők egyedi kedvezményeket kapnak a bankoktól, melyeket az úgynevezett “walk in” ügyfelek nem kapnak meg. Ez egy teljes futamidő alatt akár több százezer forintra rúghat.
 • Banki nyitvatartási időn kívül is el lehet indítani a hitelt. Ez azt jelenti, hogy akár a késő délutáni, esti időpontban is alá lehet írni a hiteligénylési nyomtatványokat, nem kell emiatt szabadságot kivenni.
 • A legtöbb esetben előre tudok készülni, ezt azt jelenti, hogy nem kell 1,5-2 órát várni, míg egy banki ügyintéző (vagy sok helyen maga az ügyfél) kitölti a papírokat, hanem azok már készen várják, csak át kell nézni és beszélni őket alaposan. Így akár 1-1,5 óra is megspórolható. S mint tudjuk, az idő pénz.
 • A bankok prioritásban kezelik a közvetítős ügyleteket, ezáltal gyorsabban születik eredmény.

Bár mindez nagyon szépen hangzik, csodákra én sem vagyok képes:
AKTÍV KHR (régi nevén BAR) lisásoknak hitel közvetítésben sajnos én sem tudok segíteni.