Sikertörténetek

Amikor rossz az értékbecslés…

Ügyfelem hitelkérelmét február 1-én adtuk be. Minden rendben zajlott egészen az értékbecslés eredményéig. Sajnálatos módon a bank értékbecslője az ingatlant 3.600.000 Ft-al kevesebbre értékelte, mint a vételár, így a bank 900.000 Ft-al kevesebb összeget akart adni az igényelt összeghez képest.

Hiába reklamálta meg ezt az értékbecslés eredményt a fiókban dolgozó kolléganő (akivel évek óta dolgozom együtt, hatalmas szakértelemmel bír és mindent megtesz az ügyfélért/ügyletért), a bank sajnos elutasította az emelésre vonatkozó kérelmét.

Itt léptem közbe, mint közvetítő partner, és kizárólag a kapcsolatrendszerünknek köszönhetően sikerült az értékbecslés eredményét annyira felemeltetni, hogy ügyfelem megkaphassa az eredetileg is megigényelt hitelösszeget.

Közvetítő partner hiányában ügyfelemnek be kellett volna érnie a 900.000 Ft-al kevesebb összeggel, ami azt jelentette volna, hogy elő kell teremtenie még közel 1 millió forintot.

Sajnálatos módon ennek a közbenjárásnak hátránya is volt, mivel a teljes hitelbírálati folyamatot meghosszabbította. Az értékbecslő maga is csak február 12-én jutott ki az ingatlanba, s bár 18-án (6 nap alatt) már megvolt az eredményt, a reklamálási folyamat miatt csak február 27-én készült el a végleges (immár megfelelő) értékbecslési eredmény. Az értékbecslési idő normál esetben 1, maximum 2 hét, sajnos ebben az esetben közel 1 hónap volt csak az értékbecslés, mivel későn is jutott ki az ingatlanba (igénylést követően 12 nappal a szokásos 4-5 nap helyett), illetve további 9 nap volt a reklamációs idő. Így nagyjából 2 hetet veszítettünk.

Viszont március 1-én már megszületett a pozitív hitelbírálat (2 nap alatt bírálták el a kérelmet), aminek értelmében a bank március 13-án kifolyósította a kívánt összeget.

A teljes igénylés (beadástól számítva a folyósításig) 41 napig tartott.

Gratulálok kedves ügyfelemnek az új lakásához, sok boldog évet kívánok benne!